Tuesday, December 24, 2013

GEMPAR!!! PAS GANTI UMNO??!!!

LAYAK KE PAS GANTI UMNO?


PAS KATA UMNO JAHAT SEBAB MEMBAWA MASUK PENGUNDI HANTU DARI MYANMAR. MEREKA KATA UMNO JAHAT DAN ZALIM. JAHAT SEBAB TAK IKUT ISLAM DAN ZALIM SEBAB MENZALIMI RAKYAT. PAS KATA UMNO INI PERASUAH TEGAR DAN PEMUSNAH BANGSA MELAYU.


PAS KATA UMNO INI LEBIH TERUK DARIPADA DAP. LIM GUAN ENG LEBIH MULIA DARIPADA PEMIMPIN UMNO. PAS KATA ORANG UMNO MEMANG TIDAK FAHAM ISLAM DAN MENGUNDI UMNO AKAN DIHUMBAN KE NERAKA. PAS KATA UNDI PAS MENJAMIN KE SYURGA. PAS KATA DAP LEBIH FAHAM ISLAM.

PAS KATA UMNO INI RASIS. PAS KATA UMNO SANGAT BANGGAKAN BANGSA SEHINGGA MENZALIMI HAK BANGSA LAIN. PAS KATA UMNO INI MUNAFIK KERANA SUKA MENIPU DAN MENGGULAKAN RAKYAT DENGAN JANJI KOSONG. PAS KATA UMNO SUKA MEMFITNAH DAN UMNO ADALAH PARTI KOTOR ATAU PARTI LUCAH HANYA KERANA TAYANGAN VIDEO SEKS YANG PELAKONNYA SANGAT MIRIP DENGAN PEMIMPIN PEMBANGKANG.


PAS KATA MEREKA BOLEH MENJADI PENGGANTI UMNO. PAS KATA ORANG MELAYU BOLEH MENGHARAPKAN MEREKA MENJADI PEJUANG BANGSA MELAYU. PAS KATA MEREKA ADALAH PEJUANG ISLAM. PAS KATA PARTI MEREKA ADALAH PARTI ISLAM YANG MENGAMALKAN AJARAN ISLAM YANG SEBENAR. DULU PAS BERMATIAN BERJANJI UNTUK MENEGAKKAN NEGARA ISLAM DAN MENGGUNGKAN SISTEM HUDUD TAPI KINI PAS KATA MEREKA AKAN MENJAGA KEBAJIKAN RAKYAT JIKA DAPAT MEMERINTAH. PAS KATA NEGARA KEBAJIKAN ITU LEBIH MUDAH DITERIMA SEMUA ORANG.

PAS KATA PEMIMPIN ULAMA TIDAK LAGI RELEVAN SEKIRANYA PAS INGIN MENAKLUK PUTRAJAYA. SEBAB ITULAH MEREKA MEMILIH GOLONGAN PROFESIONAL YANG SAMA SEPERTI UMNO JUGA.

TAPI ADA PERKARA YANG PAS SENGAJA BUAT TAK TAHU...

PAS BUAT TAK TAHU TENTANG HUKUM MENABUR FITNAH YANG ALLAH INGATKAN DALAM AL-QURAN. KERANA ITU LAH PAS FITNAH UMNO BAWA MASUK RAKYAT MYANMAR BERDUYUN-DUYUN MASUK UNTUK JADI PENGUNDI HANTU! PAS BUAT TAK TAHU TENTANG PERNYATAAN YANG TERMAKTUB DALAM PERLEMBAGAAN NEGARA BAHAWA SETIAP MELAYU ADALAH ISLAM.


PAS BUAT TAK TAHU BILA DAP BEGITU GIAT MEROBOH RUMAH DAN PERNIAGAAN ORANG MELAYU DI PULAU PINANG DAN SELANGOR. PAS BUAT TAK TAHU BILA LIM GUAN ENG MENIPU KONONNYA KERAJAAN TIDAK PERNAH MEMBERI PERUNTUKAN KEPADA SEKOLAH AGAMA RAKYAT DI PULAU PINANG.

PAS BUAT TAK TAHU BILA PENGANUT MEREKA MENCACI DAN MENGHINA UMAT ISLAM YANG LAIN. PAS BUAT TAK TAHU BILA PEMIMPIN PROFESIONAL MEREKA JUGA MENGAUT KEUNTUNGAN MENGUMPUL KEKAYAAN DAN MENZALIMI HAK ORANG LAIN UNTUK KEPENTINGAN DIRI MEREKA SENDIRI.

PAS BUAT TAK TAHU BILA ORANG LAIN HEBOH MENGATAKAN PEMIMPIN TERTINGGI PKR MEMPUNYAI MORAL YANG RENDAH. PAS BUAT TAK TAHU BILA ORANG KAFIR MENGGUNAKAN MASJID UNTUK BERSENAM ROBIK DAN MENGHASUT MELAYU MEMBENCI MELAYU. MALAHAN PAS BUAT TAK TAHU BILA PENDEKATAN MEREKA MENANAM KEBENCIAN ANAK MUDA PADA UMNO.


PAS BUAT TAK TAHU TENTANG BESARNYA DOSA MENJANJIKAN SYURGA KEPADA ORANG LAIN HANYA DENGAN MENGUNDI MEREKA.

PAS BUAT TAK TAHU BILA PENIAGA KECIL KELANTAN DIZALIMI SEHINGGA TIDAK MAMPU BERSAING DENGAN PENIAGA PASARAYA. PAS BUAT TAK TAHU BILA RAKYAT KELANTAN DIZALIMI KERANA GAGAL MENTADBIR AIR DENGAN BAIK. PAS BUAT TAK TAHU BILA RAKYAT KELANTAN DIZALIMI BILA GAGAL MENGENDALIKAN RUMAH MAKSIAT DAN PELACURAN DI KELANTAN.

PAS JUGA TURUT MENZALIMI UMNO KERANA TERLALU BANYAK FITNAH, HAMUN, CERCA DAN MAKIAN YANG TIDAK LEKANG-LEKANG DARI MULUT PENCERAMAH MEREKA TERHADAP UMNO. KEBAIKAN LANGSUNG TIDAK DISEBUT. PAS BUAT TAK TAHU BILA PARTI ITU KINI KIAN RANAP DARIPADA JATI DIRI ISLAM YANG SEBENAR DENGAN MEMBENARKAN DIRI MEREKA DIPERHAMBAKAN OLEH DAPPIG!


PERSOALANNYA, LAYAKKAH PAS MENGGANTI UMNO SEDANGKAN...

UMNO LAH YANG TELAH BANYAK MEMPERJUANGKAN HAK ORANG ISLAM DAN ORANG MELAYU. UMNO TELAH BANYAK MENGEMBANGKAN AGAMA ISLAM MELALUI MAJLIS AGAMA ISLAM DI SETIAP NEGERI DAN MEMBINA MASJID DAN SURAU DI MERATA TEMPAT.

PAS HANYA MENGAMALKAN PARTI ASSOBIYYAH TAPI UMNO PARTI UNTUK SEMUA ORANG ISLAM. LAYAKKAH PAS KERANA MEREKA DITAKLUK DI BAWAH ARAHAN DAP SEDANGKAN UMNO MENJADI KETUA DALAM KOMPONEN BN. LAYAKKAH MEREKA? SIAPAKAH YANG UNTUNG BILA PEMBANGKANG BERKUASA? SIAPA?

No comments:

Post a Comment