Tuesday, September 2, 2014

AHLI KONGSI GELAP DAN JUGA PENJENAYAH ANTARA AHLI PPS


Georgetown, 02 Sep - Sebuah blog pro kerajaan telah melaporkan bahawa ada di antara anggota-anggota PPS merupakan penjenayah serta ahli kongsi gelap. Blog Dr MiM telah mempersoalkan mengapa Lim Guan Eng begitu marah apabila PPS diharamkan dan juga anggotanya ditangkap oleh Polis.

Menurut laman blog tersebut, Lim Guan Eng dilihat telah cuba mengapi-apikan perasaan benci kepada Ketua Polis Negara di dalam satu perjumpaan bersama PPS. Guan Eng seperti sudah 'hilang akal' dan terus mencabar dengan kata-kata provokasi yang agak melampau dan tidak patut. Kedegilan Lim Guan Eng DAP ini bukan sahaja dianggap pelik tetapi juga sengaja menyusahkan ahli-ahli PPS sendiri. Selanjutnya KLIK SINI

Sebelum ini Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Rahim Hanafi telah mengesahkan bahawa seorang anggota PPS merupakan ahli kongsi gelap dan pernah ditahan dibawah Ordinan Darurat. Menurut Datuk Abdul Rahim Hanafi, sebanyak 11 anggota Pasukan Peronda Sukarela (PPS) daripada 156 yang ditahan polis semalam didapati mempunyai rekod jenayah lampau.

Rekod itu termasuk kesalahan cubaan membunuh, ahli kongsi gelap, penyalahgunaan dadah, kesalahan di bawah akta kastam dan beberapa kesalahan lain.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalatrash Wahid pula berkata, hasil pemeriksaan pihak Polis mendapati beberapa anggota PPS yang ditahan itu didapati positif dadah jenis methamphetamine. Bagaimanapun menurut beliau, proses reman masih dijalankan dan semuanya berjalan dengan lancar.

Sementara itu, 20 peguam diketuai Gobind Singh Deo, Ramkarpal Singh Deo dan RSN Rayer memasuki IPD Timur Laut bagi membela anggota-anggota PPS yang berada didalam tahanan Polis. 

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete