Friday, August 23, 2013

MACAI Pakatan mula soal siapa yang BUNUH Altantuya


Sebaik sahaja Sirul dan Azilah dibebaskan oleh Mahkamah Rayuan, para pencacai Pakatan segera menimbulkan persoalan yang semakin melambak didalam facebook seolah-olah mereka bengap, bodoh. Para pecacai Pakatan atau lebih tepat lagi, para pengikut setia Anwar Ibrahim menimbulkan satu persoalan iaitu SIAPA YANG MEMBUNUH ALTANTUYA?

Mereka mula mengataan yang kononnya mahkamah atau sistem perundangan di Malaysia tidak telus kerana membebaskan Sirul dan Azilah. Sebenarnya mereka ini sengaja berbuat demikian bagi menghasut rakyat supaya membenci kerajaan. Berikut adalah cerita sebenar mengenai kejadian tersebut.

Perbicaraan telah membuktikan bahawa pembunuhan tersebut dijalankan oleh kedua-dua anggota polis tersebut. Daripada keterangan mereka, kedua-duanya telah tersalah memahami arahan yang dikeluarkan oleh Abdul Razak Baginda, kekasih Altantuya Shiiribu yang sudah tidak tahan lagi dengan peras ugut wanita tersebut dan gangguan ke atas keluarganya yang dilakukan oleh si mati.

Pendakwaraya telah berjaya mensabitkan kesalahan membunuh ke atas kedua-dua pegawai dan anggota polis tersebut dalam perbicaraan biasa. Tetapi sistem perundangan di Malaysia mempunyai beberapa lapis proses perundangan yang lain sebelum kedua-duanya dibunuh di tali gantung kerana sabit kesalahan yang dilakukan.

Abdul Razak Baginda yang merupakan orang yang mengeluarkan arahan, dibebaskan dan tidak didakwa lagi di mahkamah apabila Peguam Negara selaku pendakwaraya enggan membuat rayuan membatalkan keputusan mahkamah.

Sirul dan Azilah meneruskan proses perundangan dengan membuat rayuan di Mahkamah Rayuan. Mereka akhirnya dibebaskan DENGAN ALASAN TEKNIKAL sekalipun mereka telah didapati bersalah membunuh Altantuya Shiiribu. Sekarang ni bahagian mana yang para pencacai Pakatan tak faham sehingga perlu mengeluarkan pertanyaan siapa yang membunuh Altantuya?

Dibebaskan oleh Mahkamah Rayuan, tidak bermakna tidak bersalah dan tidak melakukannya. Sama dalam kes Anwar Ibrahim, dia MELIWAT dan segala bukti serta keterangan saksi memang menunjukkan dia melakukan perbuatan berkenaan. Tetapi atas sebab TEKNIKAL, mahkamah memutuskan dia bebas dan pihak pendakwa sedang dalam proses rayuan untuk mengenepikan keputusan berkenaan.

Kalau mengenai Anwar Ibrahim, keputusan mahkamah boleh diterima, mengapa pula dalam kes Azilah dan Sirul, para pencacai Pakatan susah nak terima??


Gagak Hutan.

No comments:

Post a Comment